DeLonghi ECAM23.450 - Kysnutí mléka
Rozbalit všechny příspěvky- Zásobníky - pro kávu, pro mléko, pro odpadní kávu
- Páky a příslušenství pákových kávovarů
- O-ring, těsnění
- Spařovací jednotky + mechanika a příslušenství
- Mlecí mechanika, mlýnek
- Generátor, bojler, kotlík, ohřívač vody, vaporizér, výrobník páry
- Elektronika
- Trysky a ventily mechanické solenoidové + elektrické + IFD
- Plasty venkovní, vnitřní a nerez rošty
- Trubička spojovací, spojka, hadička, konektor
- Ovládací otočné knoflíky (knob), ovládací tlačítka
- Konvice - karafy pro kávu a čaj
- Čerpadlo, průtokoměr, filtry pevných částic, snímače vody
- DeLonghi modely a náhradní díly
- Jura modely a náhradní díly
Dobrý den, mám rychlý dotaz ohledně kysnutí mléka v mlékomatu při kávovaru 23.450.
Normálně vydrží mléko v lednici třeba i týden ale v mlékomatu vydrží sotva do druhého dne. Již druhý den je mírně nakyslé a 3 den úplně zdrclé. Dle mě je to způsobeno čištěním parní trysky při nasazeném mlékomatu, kdy se do mléka dostane trochu horké vody, malé množství mléka se ohřeje a začne kysání, jinak si to nedokážu vysvětlit. Mléko vyndavám z lednice pouze při přípravě kávy, takže se neohřeje. Máte nějaký typ? Děkuji.
Dobrý den pane Čechu,
na rychlou otázku, rychlá odpověď.
Rychlé kysnutí v zásobníku na mléko vám zapříčiní bakterie kvasinek, které jste dokonale neodstranil při běžném mytí. Baktérie kvasinek odstraníte při vysoké teplotě varu po dobu 5 - 8 minut, nebo použitím chemického prostředku, aby se vám v zásobníku na mléko znovu nemnožily.
Doporučený čistič na zbytkové mléko výrobcem DeLonghi je zde:
www.rhvending.cz/cistici-chemie-delonghi-milk-clean-250ml-cistici-roztok-pro-mlecne-cesty-ser3013
Čištění požitím doporučeného přípravku je třeba provádět pravidelně. Čím vhodnější prostředí a podmínky pro množení bakterií kvasinek, tím je třeba provádět čištění pravidelně. Nově výrobce doporučuje denní čištění.
Případně pro agresivnější čištění všech komponentů od mléka můžete použít vyzkoušené Savo na bazény. Savo nerozpustí zbytky mléka, jen zahubí chlorem bakterie. Následně je třeba vše důkladně opláchnout případně dočistit výše uvedeným čističem na mléko a nechte dlouho vyvětrat.
Samotné čištění jen horkou vodou nemá 100% účinek k dokonalému odstranění kvasinek. Proto se vám může stávat že i mléčná pěna na připravené mléčné specialitě rychle spadne.
Se servisním pozdravem
Roman Hiller
Centrum kávovarů DeLonghi & Jura